Wohngeld in Germania este un ajutor pentru plata chiriei. Cei care locuiesc si muncesc de mai multa vreme in Germania stiu ca Germania are bine dezvoltata latura sociala si ofera mult sprijin financiar cetatenilor sai.

Doar ca ajutorul nu vine pur si simplu. Pentru orice solicitare de ajutor, asadar inclusiv pentru ajutorul de chirie, trebuie facuta o cerere oficiala si trebuie anexate toate documentele care fac dovada indeplinirii criteriilor pentru acordarea ajutorului. Nu trebuie sa fiti somer pentru a primi ajutor la chirie, exista cazuri cand si persoanele care au un loc de munca au nevoie de putin ajutor pentru costurile apartamentului, fie ca sunt chiriasi sau proprietari!

 

Cum facem cererea pentru ajutor la chirie( Wohngeld)?

 

Cererea, anexele si formularele trebuie completate corect, in limba germana, cu majuscule. Alaturi de formulare trebuie sa anexati:

-dovada castigurilor sau a veniturilor dvs ( fluturasi de salariu, venituri din activitati independente, somaj, alocatia pentru copii, indemnizatia de crestere,etc)

-dovada si cuantumul altor beneficii sau bunuri de valoare ( capital, dobanzi, pensii, economii, proprietati, actiuni, pensie alimentara, etc)

-dovada costurilor dvs ( chiria, intretinerea, cheltuieli legate de copii, rate lunare, etc)

-adeverinte de student sau pregatire profesionala

-contractul de inchiriere sau de proprietate

-dovada de sub-inchiriere

-Anmeldung ( inregistrarea la evidenta populatiei)

 

Actele pe care trebuie sa le prezentati pentru a primi ajutor la chirie se stabilesc in functie de situatia dvs particulara, iar decizia se reinoieste la fiecare 6 luni.

 

Pentru servicii de ajutor la completare formulare, servicii de traducere legate de corespondenta cu institutiile statului, ori pentru asistenta directa in relatia cu institutiile( deplasare si insotire) CONTACTATI-NE!

„Servicii pentru Romanii din Germania“

Eschersheimer Landstr. 68, 60322 Frankfurt am Main

Telefon pentru programari ( limba romana) :0162 3399335

Program: de L pana V intre orele 10.00-18.00

In situatii urgente inscrieti-va pentru programari sambata!