Despre pensia de stat in Germania sunt probabil mai multe semne de intrebare decat certitudini. Se poate spune ca pensia in Germania este mai mare decat pensia din Romania. Insa pentru romanii care au decis sa ramana in Germania acest argument este irelevant. Relevante sunt raspunsurile la intrebari precum:
-este suficient de mare pensia incat sa permita pensionarului sa aiba cel putin acelasi nivel de trai cu care era obisnuit in timpul anilor de lucru?
-ce se intampla cu romanii care nu reusesc sa insumeze in Germania 45 de ani de munca si contributie la sistemul social de pensie?

Stiati ca…

-un pensionar standard in Germania constribuie la sistemul de pensii 45 de ani, regulat?
-pensia de stat va fi mai mica pentru pensionar decat veniturile cu care este obisnuit lunar?

Oamenii traiesc mai mult iar natalitatea a scazut. Acesti factori au influenta directa asupra sistemului de asigurari de pensie din Germania care nu mai poate fi finantat in forma existenta. Ne vedem astfel pusi in fata a doua variante: ori cresc prestatiile fiecaruia la sistemul de pensie, ori scad pensiile. Statul vorbeste de o scadere a nivelului pensiei la 67% in 2030, expertii independenti se asteapta la o scadere la 63,5%. Conform ultimelor schimbari legislative ne putem astepta la scaderi mai drastice.

Trebuie sa existe si o veste buna. Iar vestea buna se numeste pensia privata in care statul intervine cu prime si suport financiar. Cu alte cuvinte, toti cei care contribuie la sistemul de pesnie de stat au dreptul de a incheia o pensie suplimentara pentru care statul ofera deduceri si bonusuri.

Stiati ca…

-lipsurile financiare cauzate de valoarea pensiei standard se pot acoperi fara mari eforturi financiare?
-statul german intervine prin deduceri si prime atunci cand alegeti produsele de asigurare financiara certificate de stat, pe langa pensia standard?

Daca aveti copii, statul calculeaza deducerile si primele incluzandu-i si pe acestia. Asta inseamna pentru dvs mai multa economie.

Stiati ca…..

-primele oferite de stat pentru pensiile suplimentare certificate de stat, sunt atat pentru dvs cat si pentru copiii dvs?

Nu toata umea este direct indreptatita pentru a inchiea asigurarea de pensie suplimentara. Angajatii, mamele aflate in perioada de cretere a copiilor, tinerii aflati in pregatire profesionala si persoanele care au ramas fara locuri de munca fac parte din categoria celor direct indreptatiti pentru incheierea acestei pensii.

Stiati ca…

-pe langa angajati sau lucratorii independenti asigurati obligatoriu in pensia de stat, persoanele aflate in perioada de crestere a copiilor, tinerii aflati in Ausbildung si somerii sunt indreptati si pot beneficia de aceste produse si servicii?
-daca din punct de vedere legal nu va incadrati in categoria celor indreptatiti, puteti primi unda verde prin sotul/sotia care sunt in categoria persoanelor indreptatite?

Acest produs de pensie ofera avantaje suplimentare pentru tineri. Pentru a stimula inchierea pensiei suplimentare, statul ofera tinerilor un bonus .

Stiati ca…

-tinerii sub 25 de ani care incheie o asigurare de pensie complementara celei standard primesc bonus separat din partea statului german?

Consultantii nostri financiari va pot expica in detaliu beneficiile si valorile pensiei suplimentare sprijita de statul German, va pot da raspunsuri concrete, in cifre, conform situatiei dvs financiare, astfel incat sa stiti ce cheltuieli presupune o astfel de pensie, sub ce forma si la ce valoare se ridica beneficiile si deducerile din partea statului. Flexibilitatea acestui produs permite o retragere directa a unei parti din bani, avantaj pentru orice familie care are planuri financiare la un moment dat.

Stiati ca…

-pentru a beneficia de maximum de sprijin din partea statului in problema asigurarii financiare a viitorului, trebuie sa luati initiativa ? Aceasta forma de pensie nu se face automat!
-pensia se poate incheia sub mai multe forme avantajoase? Stati de vorba cu consultantul financiar!
-va asigurati astfel venituri suplimentare care acopera diferenta dintre veniturile cu care erati obisnuiti si veniturile din pensia standard?
-aveti astfel posibilitatea de a beneficia de 30% din suma , platitia in avans, in afara ratelor de pensie lunara?
-peste 15,7 milioane de germani au incheiat contracte pentru pensie suplimentara?