Firma de tip GbR in Germania descrie o asociere intr-o societate de drept civil cu raspundere personala si nelimitata a asociatilor. GbR se poate infiinta cu minim 2 asociati persoane fizice sau o persoana juridica, fara capital social obligatoriu.

Cu toate ca nu este o obligatie incheierea unui contract in forma scrisa cand deschideti o firma de tip GbR in Germania, – societate de drept civil, se recoamanda ca partenerii sa ia in calcul redactarea unui contract in care sa se specifice raspunderea fiecarui asociat si alte reguli de lucru, ca de exemplu administratea GbR-ului.

Aspecte importante la deschiderea unui GbR sunt:

-scopul asocierii

-impartirea interna a raspunderii

-distribuirea veniturilor

-clauzele de concurenta

-dispozitii privind retragerea partenerilor sau decesul

-consultanta fiscala si/sau juridica

Renuntarea sau incheierea oficiala unei asociatii GbR este foarte importanta atunci cand nu doriti sa mai continuati parteneriatul civil. Anuntarea biroului economic nu este suficienta, firma GbR trebuie sa nu mai aiba contracte in curs, sa achite datoriile si fiecare partener sa incheie situatia cu finantele.

Orice clarificare in scris va scuteste mai tarziu de probleme in Gbr-ul infiintat. Nu ezitati sa cereti ajutorulĀ contabilului sau a unuiĀ avocat pentru aspectele fiscale si juridice dintre asociati. In orice demers de infiintare firma ar trebui sa cereti sfatul unui contabil!

Daca doriti sa deschideti un GbR in Germania sau daca aveti deja inregistrata aceasta forma de asociere, poate va sunt de folos SERVICIILE noastre special concepute pentru firme si PFA in Germania.

Copierea si distribuirea textelor de pe acest site fara acordul autorului si fara mentonarea sursei sunt ilegale!

Informatii pe aceiasi tema care v-ar putea interesa: ce trebuie sa stiti despre Gewerbe in Germania.