Minijob este o forma de castig scazut sau o forma de castig suplimentar, pana la maximum 450 de Euro pe luna.
Iata ce trebuie sa stiti despre concediul si asigurarile angajatilor cu Minijob:

Un angajat cu Minijob nu plateste prestatiile sociale sau impozitele, ceea ce inseamna ca salariul brut este acelasi cu salariul net. Din aceasta cauza, angajatul cu Minijob nu dispune prin natura locului de munca de asigurare de sanatate. Multe persoane care lucreaza cu Minijob sunt asigurate prin institutia muncii, atunci cand se indeplinesc conditiile legale, sau sunt co-asigurate la asigurarea de sanatate a partenerului de viata.

Prin suma forfetara achitata de angajator, angajatul cu Minijob dobandeste dreptul la pensie. La randul sau, angajatul poate contribuii, de buna voie, personal la asigurarea de pensie. Vorbim de o prestatie mica la pensie in cadrul unui Minijob, poate ar fi util sa luati in considerare si un loc de munca cu norma intreaga precum si o pensie suplimantara!

Angajatul cu Minijob are drepturi legate de concediu de odihna si concediul de boala. Concediul de odihna se calculeaza in functie de numarul de zile lucrate, dupa formula: numar de zile lucrate pe saptamana X 24:6. Rezultatul inseamna zilele de concediu de odihna.