Declaratia de venit este o clarificare anuala pe care contribuabilul o face cu Finantele. Angajatii clarifica prin aceasta declaratie pe de-o parte venitul impozabil, iar pe de alta parte cheltuielile pe care le-au avut si care reduc povara fiscala.
Declaratia de venit se depune anual, atat de catre persoanele care lucreaza in regim de angajat cat si de catre lucratorii independenti. Acestia din urma, in functie de activitatea pe care o desfasoara, pot fi obligati in cursul anului si la alte demersuri contabile.  O consultanta specializata la un expert contabil va va lamuri punct cu punct cu privire la drepturile si obligatiile dvs in relatie cu Finantele.
In foarte multe situatii dupa depunerea declaratiei de impozit, obligatorie dealtfel, contribuabilul are de recuperat bani de la stat, mai cu seama atunci cand venitul realizat este mic sau atunci cand munca a inceput in cursul anului.
Pentru a depune declaratia de venit in Germania aveti nevoie de Lohnsteuerbescheinigung pe anul pentru care faceti declaratia. Declaratia de venit se poate depune insa si retroactiv. Acest document “Lohnsteuerbescheinigung”, libereaza de catre angajator si contine informatii relevante despre castigurile dvs, clasa de impozitare, numarul de indentificare, impozitele platite si datele de identificare are angajatorului dvs. Daca in anul respectiv ati lucrat la mai multe companii, veti avea mai multe Lohnsteuerbescheinigung. Pe langa acest document, in functie de situatie, veti avea nevoie de documente/dovezi legate de:
– cheltuielile dvs care au legatura cu munca pe care o prestati, incasare alocatie pentru copii, asigurarile private,dovezi ale perioadei de somaj, taxe scolare, contracte de economii, deplasarile la serviciu , gospodaria dubla, cheltuieli de asistenta pentru copii, cheltuieli speciale, mutarea in interes de serviciu, costurile de formare profesionala, contributiile catre asociatiile profesionale, literatura de specialitate, hainele de lucru, si asa mai departe.

Cereti de la contabilul dvs sau de la asociatia de ajutor contabil informatii cu privire la cheltuielile relevante pentru declaratia anuala de venit!

Steuerbescheid – este documentul pe care contribuabilul il primeste de la Finante dupa ce a depus declaratia fiscala. Acest document reprezinta calculul oficial al situatiei dvs fiscale.
Ajutor in depunerea declaratiilor, informatii complete si actuale legate de situatia dumneavoastra fiscala, ca angajat sau lucrator independent, puteti obtine de la specialistul dvs contabil. Nu aveti un specialist la care sa apelati sau sunteti nemultumit de contabilul dvs? Contactati-ne! Vorbim limba romana, va sprijinim, indrumam si asistam (si) in acest demers.